SHOWROOM
AWR afbouwsystemen, Plafonds en Wanden, heeft als een van de weinige afbouwbedrijven in de regio een eigen showroom. In Zuid-West Nederland – waar wij onze meeste klanten hebben – is dit vrij uniek.

Een showroom is voor u een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met verschillende mogelijkheden, toepassingen, kleuren en materialen. Tevens kunt u diverse merken met elkaar vergelijken.
Kortom, een bezoek aan onze showroom is de moeite waard. Deze is van maandag tot en met zaterdag te bezoeken op afspraak.

Metalstudwanden

 

Metalstud is een systeembinnenwand. De wand heeft een ruimtescheidende functie en heet zo vanwege de gebruikte metalstudprofielen. Dit zijn koudgevormde (gezette) stalen profielen. Deze profielen hebben een C- of U-vorm. Als isolatiemateriaal wordt minerale wol gebruikt. De brandwerendheid van de wand wordt bereikt door toepassing van enkele of dubbele beplating.

Indien u ook geluidswering wenst heeft steenwol de voorkeur vanwege zijn brandwerende eigenschappen. Als afwerklaag kunt u kiezen voor stucwerk of behang. Tussen vloer en liggers wordt een zachte drukband aangebracht om geluidslekken te voorkomen.

De wanden zijn opgebouwd uit metalstudstaanders en -liggers. De liggers worden met pluggen vastgezet in de vloer en het plafond. De staanders kunnen op hun plaats vastgeschroefd worden aan de liggers. Of vastgeknepen met een speciale metalstudtang die er een gaatje in drukt en naar binnen drukt.

Ook kunnen er twee-gipsplaatlagen toegepast worden om de brandwerende eigenschappen van de wand te verbeteren. In dit geval heeft de wand naast de ruimtescheidende functie ook een brandcompartimentscheidende functie. Bovendien verbetert een dubbele gipsplaat de stabiliteit en de geluidswerende eigenschappen.

AWR afbouwsystemen levert onder andere Rigips-wanden. Deze zijn toepasbaar als niet-dragende binnenwanden in zowel woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie. Door de keuze in plaatdikte, isolatiedikte, profielbreedte en spouwbreedte kunnen de prestaties worden aangepast aan uw specifieke eisen.

In onze showroom vindt u Rigips-wanden en kunnen wij u advies op maat geven.
 

Klik hier om terug naar wanden te gaan.